top of page
Zoeken
 • Andrea Lenis

Top 10 stress symptomen

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Stress is een gezond mechanisme. Het zorgt ervoor dat we gevaar herkennen en ernaar gaan handelen. Handig als je bijna een botsing hebt en snel moet handelen. Of als je een prestatie moet leveren. Als je echter te veel of te lang stress hebt en daar te weinig herstel tegenover staat, wordt stress chronisch en heeft het negatieve gevolgen.

Je voelt je opgejaagd, vermoeid, kunt slecht slapen of bent snel geïrriteerd. Je hebt nergens meer zin in, alles kost moeite. Je hebt het gevoel uitgeput te zijn. Uiteindelijk kan dit leiden tot overbelasting of burn-out. Zorg dat je dat voorkomt en herken stress symptomen.

De meest voorkomende stress symptomen zijn:

 1. Vermoeidheid

 2. Opgejaagd, onrustig, gespannen gevoel

 3. Nergens zin in, futloosheid

 4. Prikkelbaarheid en snel geïrriteerd zijn

 5. Concentratieproblemen

 6. Slecht slapen

 7. Depressief / somber

 8. Piekeren

 9. Emotioneel

 10. Gespannen spieren, hoofdpijn en vaker ziek

Herken je deze stress symptomen bij jezelf?

Zorg dan voor verandering zodat je niet overbelast of burn-out raakt. Maak direct meer tijd voor ontspanning zodat je weer kunt opladen. Dit kun je doen door afspraken af te zeggen en meer tijd voor jezelf te nemen. Ook vertragen van je tempo helpt om rustiger te worden. Doe alles een paar tandjes langzamer en met meer aandacht. Loop langzamer, werk langzamer, kook langzamer etc. En neem een paar keer per dag ademruimte, een minipauze waarin je een paar minuten rustig en diep ademhaalt.

Heb je meer ondersteuning nodig? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of kijk op www.anicha-coaching.nl/stress-en-burn-out-coaching voor meer informatie.

Andrea Lenis - Anicha Coaching & Training

Stress en burn-out coach en loopbaancoach in Amersfoort

Het is mijn missie stress te verminderen en mensen een stap verder te helpen in hun loopbaan. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als je weer vol energie in het leven staat en met plezier werkt. Dat gun ik iedereen!

Zie www.anicha-coaching.nl of neem contact op via info@anicha-coaching.nl / 06-47026878

108 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page