top of page
Zoeken
  • Andrea Lenis

Hoe hou je het vakantiegevoel vast?

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Je bent net terug van vakantie, heerlijk relaxed en ontspannen. Dagen van zon, natuur, nieuwe indrukken en alles op jouw eigen tempo. Wat een heerlijk ontspannen gevoel!

Dat wil je graag zo houden. Maar hoe doe je dat? Terug op je werk is er een volle mailbox, achterstallig werk, je collega’s / baas / medewerkers / klanten willen van alles van je… ahhhhhh!!! Voor je het weet is er niks meer over van dat ontspannen vakantiegevoel. Ik hoor regelmatig cliënten verzuchten dat ze na een week of wat alweer toe zijn aan vakantie.

Wat kun je doen om het vakantiegevoel vast te houden?

Plan tijd in voor jezelf

Ontspan, neem voldoende pauze, drink koffie met je collega’s en wissel die fantastische vakantieverhalen uit. Neem ook buiten het werk tijd voor jezelf, maak een wandeling, dans, mediteer, sport, of doe waar jij gelukkig van wordt. Zo houd je het ontspannen vakantiegevoel langer vast.

Doe iets anders dan anders

Op vakantie doe je dingen die je anders niet doet. Je hebt allerlei nieuwe ervaringen. Doe ook als je niet op vakantie bent iets onverwachts, iets dat je normaal niet doet. Neem aan andere route naar werk, ga door de week naar de film, 's avonds naar het strand of stap helemaal uit je comfortzone en probeer iets totaal nieuws. Vakantiegevoel verzekerd!

Ga naar buiten voor een werkoverleg

Mijn favoriet: ga naar buiten voor een werkoverleg. Wandel in een park, bos of zo maar wat in de buurt. Uit onderzoek is gebleken dat wandelen in de natuur stress verlaagt. Ook stimuleert wandelen je creatieve vermogens, met name het probleemoplossend vermogen. Het is ook nog goed voor je humeur. Je voelt je meer ontspannen na een wandeling, zelfs als je daarin werkzaken bespreekt. Een win-win situatie!

Nog meer ontspanning en energie?

Wil jij nog meer tips om het ontspannen vakantiegevoel behouden en beter om te gaan met stress? Kom dan op 10 september naar het Inspiratiefestival in Amersfoort. Ik geef om 12.00 uur de workshop Sterk in Stress. Je leert hoe stress werkt, wat oorzaken zijn én hoe je ermee om kunt gaan. Je weet na afloop welke veranderingen jij kunt aanbrengen om weer ontspannen en vol energie in het leven te staan.

Is stress een terugkerend onderwerp in je leven? Kijk dan op www.anicha-coaching.nl/stress-coaching of neem contact op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek over stress coaching via 06-47026878 / info@anicha-coaching.nl

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page