top of page
Zoeken
 • Andrea Lenis

Herken jij deze stressklachten?

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Je lichaam geeft constant signalen over hoe het met je gaat en wat goed voor je is. Ik heb die signalen heel lang genegeerd en ben daardoor overspannen geraakt. Ik was moe, snel geïrriteerd, had nergens zin in, had last van mijn nek en was veel aan het piekeren. Helaas zag ik dat niet als signalen en ging ik gewoon door. Tot ik zonder aanleiding erg duizelig werd en bijna flauw viel op mijn werk. Dat was voor mij eindelijk een signaal dat het niet goed ging en ik wat moest veranderen.

Als coach in Amersfoort zie ik veel mensen die de signalen van hun lichaam negeren, met als gevolg dat ze overspannen of burn out raken. Laat jij het zover komen?

De 10 meest voorkomende stressklachten zijn:

 1. Vermoeidheid

 2. Concentratieproblemen

 3. Prikkelbaar, snel geïrriteerd

 4. Slecht slapen

 5. Nergens zin in

 6. Piekeren

 7. Niet kunnen stoppen (met werken, allerlei activiteiten)

 8. Onrustig / opgejaagd

 9. Gespannen nek / schouders / rug

 10. Snel ziek door lage weerstand

Herken je de stressklachten bij jezelf?

Blijf er dan niet te lang mee doorlopen. Zorg voor rust om je lichaam weer in balans te krijgen. Je lichaam heeft net zo veel rust als activiteit nodig, dus slaap voldoende en neem overdag pauzes. Als je al langere tijd meer van je lichaam vergt, is het nodig om meer rust (hersteltijd) te hebben dan dat je actief bezig bent. Zo kun je ervoor zorgen dat je de roofbouw op je lichaam stopt en weer reserves opbouwt. Voorkom dat je klachten erger worden en leiden tot een burn out.

Kom je er zelf niet uit? Neem dan contact op voor stress coaching in Amersfoort. Stress coaching geeft inzicht in wat bij jou stress veroorzaakt en maakt patronen duidelijk. Oorzaken van stress kunnen op allerlei vlak liggen, privé, werk, leefgewoonten, gedachtepatronen, overtuigingen en ook karakter en persoonlijkheid heeft invloed op hoe stress zich bij jou uit.

In het stress coachtraject leer je grip op stress te krijgen en te houden. Je leert hoe stress in je lichaam en psyche werkt en welke veranderingen jij kunt aanbrengen om weer ontspannen en vol energie in het leven te staan.

Wil je direct minder stress en meer energie? Kijk dan op www.anicha-coaching.nl/stress-coaching of neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page