top of page
Zoeken
  • Andrea Lenis

Decemberstress? 4 tips voor ontspannen feestdagen

Bijgewerkt op: 20 okt. 2020


Ontspannen feestdagen

Sinterklaas is weer weg, kerst en de jaarwisseling komen eraan. Met deze feestdagen begint voor veel mensen ook de decemberstress. De verwachtingen zijn hoog gespannen. Een perfect 7-gangen kerstdiner, de mooiste cadeaus en op alle kerstborrels verschijnen. Alle familie, schoonfamilie en vrienden zien. Uitzoeken welk feest voor oud en nieuw het leukste is, want je wilt natuurlijk niks missen. En ga zo nog maar even door… word je al gestrest? Wat kun je doen om decemberstress te voorkomen?

Tip 1: Het hoeft niet perfect In een film of reclame ziet kerst er geweldig uit, maar dat is niet het echte leven. Het kerstdiner kan ook met borden die niet bij elkaar passen! Je zoon hoeft niet in 3-delig pak en het kerstontbijt kan ook een keertje simpel. Mijn kinderen hebben de kerstboom versierd, zeker niet perfect (het lijkt wel een kermis 😊) en dat is helemaal goed. Als het allemaal niet perfect hoeft, scheelt dat veel stress.

Tip 2: Maak keuzes Je hoeft het niet allemaal te doen. Eén kerstborrel minder is echt geen probleem. Is het echt nodig om alle familie en vrienden te zien of wil je liever een kerstdag wat me-time hebben? Wil je kerstontbijt, -lunch én -diner? Of maak je een keuze en doe je het verder lekker rustig aan?

Tip 3: Ga uit van je eigen wensen Wat wil jij eigenlijk deze kerstdagen? Je hoeft niet aan alle verwachtingen te voldoen (inclusief die van jezelf). Je kunt je ook afvragen wat jij het liefste doet deze decembermaand. Wil je tot diep in de nacht feesten of een avondje met vrienden thuis? Wil je met een dekentje op de bank films kijken? Wil je in plaats van de hele dag, alleen de middag naar familie? Het kan allemaal! De enige die gaat over jouw feestdagen ben jijzelf. Alleen jij kunt aangeven wat jij wilt. En wie weet, doet goed voorbeeld wel volgen…

Tip 4: Naar buiten Van de hele dag binnen zitten wordt niemand vrolijk. Even naar buiten voor wandeling, een potje voetbal of sleetje rijden is goed om de stresshormonen uit je lijf te krijgen. Daardoor voel je je meteen beter en heb je weer energie om er een gezellige kerstdag van te maken.

Hele fijne en ontspannen feestdagen!

Als coach in Amersfoort help ik cliënten bij de aanpak van chronische stress. Wil je minder stress en meer energie? Kijk dan op www.anicha-coaching.nl/stress-en-burn-out-coaching of neem contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Andrea Lenis - Anicha Coaching & Training

Loopbaancoach en stresscoach in Amersfoort

Het is mijn missie stress op de werkvloer te verminderen en mensen een stap verder te helpen in hun loopbaan. Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn het is als je weer vol energie in het leven staat en met plezier werkt. Dat gun ik iedereen!

Zie www.anicha-coaching.nl of neem contact op via info@anicha-coaching.nl / 06-47026878

49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page