top of page
Zoeken
  • Andrea Lenis

Wat is geluk?


Over geluk is heel veel geschreven en er zijn verschillende definities. Als je aan mensen vraagt wat geluk is komen er veel verschillende antwoorden. Meestal gaan die antwoorden echter niet over wat geluk is, maar over wat hen (even) gelukkig maakt, zoals de warmte van de lentezon, kijken naar een spelend kind of ontspannen na het sporten. Het gaat meer over geluksmomenten dan over geluk.

Wat is geluk dan wel? Geluksprofessor Ruut Veenhoven, socioloog en emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, beschrijft geluk als: de subjectieve waardering van je eigen leven als geheel, oftewel: geluk is levensvoldoening.

Geluk als signaal

Geluk kun je ook zien als een signaal: het gaat goed met me. Ongelukkig zijn, of gevoelens van ontevredenheid, geven ons ook signalen. Als we naar die signalen luisteren kunnen we verandering aanbrengen. Geluk hangt nauw samen met zelfzorg. Door goed voor jezelf te zorgen en tegemoet te komen aan jouw behoeften zorg je dat je beter in je vel zit en je gelukkiger voelt.

Er zijn verschillende activiteiten en technieken die geluk bevorderen. Er is echter geen standaard recept dat je kunt volgen zodat je gelukkig(er) wordt. Het gaat erom te onderzoeken wat jou voldoening geeft in het leven. Als je dat weet en er gehoor aan geeft, kun je meer geluk ervaren.

Word je eigen GeluksGenerator

Ben jij er klaar voor om meer geluk te ervaren?

Kom op 20 mei naar de (gratis) workshop de GeluksGenerator in Park Schothorst in Amersfoort en proef van een leven vol geluk. Of doe mee aan het programma de GeluksGenerator en leer hoe je kunt leven op een manier waar jij gelukkig van wordt.

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page